Utmana den mytomspunna gäddan – fiskepaket, Hotel Wictoria

Följ med och fiska efter vår svenska ”insjökrokodil”!
Bo centralt i roingivande miljö på Hotel Wictoria i vackra Mariestad. Upplev en spännande utmaning i jakten på vår egna ”insjökrokodil” - gäddan! Fiska med en riktig storgäddspecialist på Vänern eller Sjön Östen.

Efter en god natts sömn och en stadig frukost tar ni er till den utgångshamn eller den sjö guiden har valt för dagen; Vänern eller Östen. Här väntar er fiskeguide med spinn- och jerkfiskeutrustning. Beroende på kunskapsnivå – nybörjare är välkomna! – anpassas instruktionerna och fisket för dagen. För dem som önskar ta med eget flugspö, går det alldeles utmärkt. Beroende på säsong och vattentemperaturer brukas lite olika betestyper; vobbler, jerkbaits, jiggar, tailar och gummibeten. Chansen att fånga en riktigt stor gädda är som bäst i april-maj alternativt september - november. Sommarfisket bjuder dock ofta med rejält med action med inslag av större exemplar.

Information:
Vi har nöjet att kunna erbjuda instruktörer och fiskeguider av absolut högsta klass. Samtliga har erfarenhet av instruera och guida företag, privatpersoner, familjer och internationella gäster. Den gemensamma nämnaren är att vårt närområde erbjuder ett fanstatiskt fiske, inte minst Vänern, och vill man ha hjälp med att uppleva ett riktigt fiskeäventyr eller lära sig hur man fångar sin drömfisk så har vi garanterat rätt personer som kan hjälpa dig.

Om gäddfiske:
Gäddfisket är lika mångfacetterat som det är populärt. Med utgångspunkt Mariestad så finns en mängd möjligheter att uppleva ett gäddfiske i världsklass. Fisket företas från drivande eller ankrad båt och beroende på säsong eller målgrupp anpassas metoderna och val av fiskeplats. Vanlig haspel- eller multiutrustning passar såväl nybörjare som experter och för de mest inbitna flugfiskarna skall inte gäddan föringas – det är en mäktig fajter! Fisket är aktivt och instruktioner och utlärande blir en viktig del av din fiskeguidning.

Säsong & miljö:
Gäddfiske företas ofta i inspirerande miljöer med andra djur närvarande, i synnerhet sjöfågel. Var och varför man fiskar på en specifik plats avgörs av väder, vind och även säsong på året. På våren är det oftast Vänerns grunda vikar som bjuder på bra fiske, medan man på sommar och höst även kan prova lite djupare fiske eller fiske runt grynnor och stenformationer. Sjön Östen erbjuder en miljö som karaktäriseras av vassöar, näckrosor och ett ringa djup. Fisket med ytbeten och grundgående varianter är ofta väldigt spännande.

 

Offert och priser efter antal personer – gör bokningsförfrågan på
bokning@hotelwictoria.se eller 0501-139 05. Välkommen att höra av dig.